Meny

Menyn på Steninge Brygga erbjuder klassik mat och något för alla. Allt väl tillagat med inspiration från det sydeuropeiska
köket. Vi använder råvaror i säsong och i möjligaste mån från lokala producenter. Utöver menyn har vi ibland extra rätter på tavla.

Påskmeny

V. 16 har vi öppet onsdag-söndag 11-16 och serverar en speciell A la carte:

Förrätter:
Inkokt vit sparris med brynt smör & forellrom 175:-
Ost-, tryffel- och potatiskrokett med picklad lök & brynt smör 95:-
Chark & ost: Två sorters utvald chark & en svensk hantverksost. Våra egna fläderpickles, oliver, vitlökskrutonger & pepparhonung 105:-

Varmrätter:
Panerad spätta med potatis, dansk remoulad, fänkål och gurka 155:-
Sallad med varmrökt lax, avokado, krutonger & bakat ägg 170:-
Smörstekt gnocci på nässla med ramslök & grön sparris 255:-
Lamm med confiterad potatis, eldad kål, inkokt morot & örtsmör 325:-

Dessert:
Ljummen mandelkaka med rabarberkompott & kardemummagrädde 105:-
Chokladpaj med hasselnötter och vaniljglass 115:-
Glass & sorbet – Fråga om dagens smaker 40:-/kula
3 små sötsaker 40:-
Affogato Vaniljglass & espresso 75:- 
Sorbet Spumante Sorbet & Cava 6cl 95:-

Á la Carte

Serveras på fredag kväll samt hela helgen. Med reservation för ändringar!

Lunch

Serveras onsdag till fredag 11-14:30. Inklusive bröd, smör, kaffe/te och liten kaka.

Vecka 14 & 15

LOKALA 165:-
Tunnbrödsrulle med hemgjord korv på Linderödsgris, räksallad, rostad lök & potatispuré

SALLAD 150:-
Varmrökt lax med primörer, senapsvinägrett, örter, färskost & krutonger 

HUSMAN (veg) 140:-
Smörstekta kroppkakor med svamp och lök med lingon & skirat smör
+ bacon (20 kr)

HAMBURGARE 150g 275:-
Med brioche, baconmarmelad, ost, rostad lök & sallad. Serveras med krispig potatis & chilidipp